Zomerkamp 2020

(De foto’s staan onder de dagverslagen!)

Dit jaar was ons zomerkamp in velzen-zuid, Rob kroks van Greenpeace (zie zomerkamp 2017, zomerkamp 2018, zomerkamp 2019) kwam langs langs met een probleem. Hij had een tijdje geleden zijn gouden fiets bij ons neergezet op het terrein maar die was gestolen! Hij heeft een paar onderdelen terug weten te kopen op de zwarte markt maar niet alles. Bang dat straks al zijn fietsonderdelen omgesmolten zijn vroeg hij onze hulp om de onderdelen te verzamelen, hij had de fiets immers in vertrouwen bij ons onder gebracht dus wij moesten helpen met het terugkrijgen van alle onderdelen. Het was een zeer geslaagd zomerkamp met veel leuke activiteiten. Hieronder staan de dagverslagen per dag.

Zaterdag 18 juli

We moesten vroeg opstaan. 9 uur bij de loods. toen moesten we héééél lang slepen. We zijn door Haarlem gevaren en kwamen toen aan op de kamplocatie. We gingen alle tenten opzetten en inruimen. we hebben ook even lekker gezwommen, blijkbaar is het water zout hier. We hebben lekkere pasta gegeten. Na een lange dag slepen gingen we lekker slapen.

Zondag 19 juli

Vandaag begon de dag weer met knikken en knakken, hierbij hadden we neen workout, iedereen die hier niet goed aan me deed moest vervolgens gaan zwemmen. Later op de dag begon het eerste spel, we kregen een kaart met 5 of 6 aangestipte punten en moesten naar deze punten varen en op één van de punten zou dan de ketting van de missende fiets liggen, na lang zoeken hadden we nog steeds niemand op de punten gevonden en wat bleek, er was ook niemand! Toen hadden we nog bootinstpectie en gingen we eten en na deze lange dag gingen we allen slapen.

Maandag 20 juli

We stonden op met een lekker muziekje en begonnen aan knikken en knakken. Als ochtend spel gingen we fietsbellen kleien en we gingen in de middag instructiezeilen en dat ging heel goed. Toen gingen we terug, daarna gingen we naar een tempel, we hebben een gouden fietsbel gewonnen, toen kwamen we een krokodillengozer tegen en toen hebben we zijn fiets gestolen en na het avondeten gingen we de klei afbakken, dat was een knetterend succes en daarna hebben we nog even gechillt.

Dinsdag 21 juli

Vandaag moesten we met knikken en knakken plancken en opdrukken en daarna gingen we even zwemmen. Na een lekker ontbijt moesten we kleding maken voor een feest die zou plaatsvinden, daarna mochten we een middag vrij zeilen en als lunch hadden we een zogenaamde ‘drijf-in’. Na een middag zeilen hebben we lekker gegeten en genoten van een feestje. Voordat we gingen slapen hebben we nog even een minuutje geteld met z’n allen.

Woensdag 22 juli

In de ochtend begonnen we met eten en daarna gingen we naar de sluis en toen zijn we naar Teletubbies eiland gegaan en toen zagen we allemaal schattige hondjes en toen zijn we daar gaan lunchen en toen hebben we levend (bpr) stratego gedaan. Sommige mensen gingen nog even zwemmen en de anderen gingen even uitrusten en toen zijn we terug gaan zeilen en toen stonden we weer in de sluis en toen gingen we terug en toen gingen we wrikken en zeilen in de avond en er waren in die nacht kinderen gedoopt.

Donderdag 23 juli

De naam is Pieter, het is dag 371 en ik zit nog steeds undercover als boots Teun. vandaag moesten ik en de andere bootsen de leiding overnemen. We hebben een geweldig programma gemaakt en dit uitgevoerd. De kinderen hebben naar mijn mening erg genoten van het unieke potje boter-kaas en eieren eon onze geweldige driekamp. De pasta was eindelijk gaar in tegenstelling tot vorig jaar. Als afsluiter hebben we een postenspelletje gespeeld.

Mission accomplished!

Vrijdag 24 juli

We gingen eerst knikken & knakken. We gingen bij knikken en knakken boksen, daarna hadden we tijd om even te zwemmen.

Toen gingen we verschillende spelletjes doen, dat was in thema schotland.

Daarna gingen we zeilen op het andere meer (door de sluis) en we gingen even naar Teletubbie eiland, daar mochten we even chillen. rond 6 uur waren we terug en gingen we pannenkoeken eten en daarna even instructie zeilen tot half 11. Daarna gingen we slapen.

Zaterdag 25 juli

We begonnen ook deze dag weer even met knikken en knakken. Teuns zeil moest opnieuw gemarreld worden dus dat werd die ochtend gefixt. Terwijl het keihard regende hebben we daarna in de partytent een spel botenbingo gedaan met z’n allen. Hierbij werd er steeds een kaart getrokken die bij een bootonderdeel hoorde en die moest je dan ook benoemen. Degene die als eerst alle bootonderdelen van zijn bingokaart had afgestreept had bingo en kreeg een zure mat. We hebben nog even vrij gezeild daarna en Bastiaan en Kjell hebben die middag nog even hard zitten oefenen op de bachata. Die avond hadden we (zoals elk jaar) patat als avondeten en kwam er natuurlijk weer een voedselgevecht en werd iemand over de tafel heen geslide. Na het eten werden er een hoop mensen in het water gegooid, vooral door Kjell. En na een hele leuke en gezellige bonte avond met veel acts gingen we weer slapen.

Zondag 26 juli

We moesten vandaag super vroeg opstaan omdat we om 08:30 bij de sluis wilden zijn. Dus in die tussentijd moesten we onze tassen inpakken, de tenten opruimen en het kampterrein schoonmaken. Hard werken dus op zo’n vroege ochtend! Uiteindelijk waren we niet om 08:30 maar om 09:00 bij de sluis en we kregen daar ons ontbijt. We hadden weer een hele lange sleep terug naar de loods, maar het was wel een gezellige sleep. Terug bij de loods stonden de ouders ons alweer op te wachten en moesten we nog even alles opruimen met behulp van de ouders. De kampprijs was gewonnen door de 479, super goed gedaan!
Nadat alles klaar was konden we weer lekker naar huis en in ons eigen bed slapen. Ook wel weer lekker!

De aftermovie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven