Zomerkamp 2018

Zomerkamp 2018 (De foto’s staan onder de dagverslagen!)

Dit jaar was ons zomerkamp op het de Braassem. We begonnen het kamp met een hike naar de kaag, de kinderen hadden het voor elkaar gekregen om het hele eind gesleept te worden. De godfathers hebben de kinderen in hun gebied gelaten om allerlei klusjes uit te voeren en allerlei pakketjes op te halen. uiteindelijk kwam de master godfather aan bod en zijn alle andere godfathers opgepakt door de politie en kon de master godfather er met alle verdiensten/goederen vandoor. Het was een zeer geslaagd zomerkamp met veel leuke activiteiten Hieronder staan de dagverslagen per boot per dag.

Zaterdag 14 juli

479

Rond 11 uur vertrokken we van de club en we moesten op eigen kracht naar het braassemmermeer. Onderweg mochten we met een motorbootje mee die alle 4 de boten helemaal naar het meer heeft gesleept. Toen we daar aan kwamen gingen we even zwemmen met z’n allen. Na het zwemmen gingen we naar de kwamplocatie, ieder op zijn eigen temp. Na een lange tijd, vooral ook omdat we verdwaald waren kwamen we uiteindelijk aan op de kamplocatie.

534

We vertrokken om 11:00 van de loods en volgde de gegeven opdracht. De opdracht die we hadden gekregen was dat we samen naar het braassemermeer moesten gaan varen. We kwamen mensen tegen die aanboden om alle 4 de boten te slepen helemaal naar de braassem. Onderweg was het erg gezellig we hadden zelfs een duik genomen. Toen we aankwamen gingen we de tenten opzetten. We aten nasi en bami, dat was erg lekker. Bij de bootinspectie hadden we oranje. Aan het einde van de dag waren we lekker gaan eten.

1746

we begonnen op de loods en we kwamen daar een man in een rood pak tegen. Hij vertelde ons dat we naar “zijn” gebied moesten. Dat moesten we eigenlijk op eigen kracht doen, maar toen kwamen we mensen tegen die ons er helemaal naartoe sleepte. Dus dat was fijn. Toen we daar aankwamen moesten we onze tenten opzetten en daarna eten. Na het eten gingen we nog even chillen met de geroep en daarna naar bed toe. En dat was de eerste dag.

1747

We kwamen allemaal aan op de loods, iets later zagen we allemaal een man in een pak (rood pak). Met een sigaar. Die die gaf ons een kaart met een plek aan gegeven waar we naartoe moesten. We moesten bij elkaar blijven en kregen we een hele lange sleep van super lieve mensen. Ze brachten ons helemaal naar de locatie en we gingen even zwemmen (super gezellig) toen moesten we de precieze plek vinden, dat duurde wel even. Toen hadden we de tenten opgezet en gingen we eten (nasi)

Zondag 15 juli

534

We begonnen de ochtend met ochtendgymnastiek (volleybal). Toen we naar de boot gingen ontdekten we een kaart die overhandigt werd door een man. We gingen de kaart volgen en kwamen uit bij een slootje waar we een Rus ontmoette. Hij vertelde dat we een casino moesten gaan starten, later ‘s avonds kregen we van 2 random  mannen nog een telefoon waar zij ons op kunnen bereiken. En toen gingen we slapen!

1746

We begonnen met een ochtendgymnastiek, daarna even ontbijten en daarna meteen weer op pad. We keken in de bakskist en we zagen een kaart met een brief van onze maffiabaas Ray Moon. We hadden een afspraak met hem op een bepaalde plek die aangegeven was op de kaart met een parel. Toen we daar aankwamen zat Ray Moon daar. We waren veel te laat i.v.m. geen wind. We kregen de opdracht om elke dag een verslag te maken (dit dus). Wegingen daarna nog even zwemmen en daarna weer eten. Na het eten gingen we weer chillen en tanden poetsen. Na het tanden poetsen mochten we nog even chillen en daarna kwamen we mensen uit het leger tegen. Ze zouden ons op bepaalde tijden bellen en dan zouden we een verslag moeten doen bij ze.

1747

In het begin van de dag hebben we contact gehad met een enge man in het zwart. We moesten voor hem een paar opdrachten volbrengen. Op het moment dat we deze hadden volbracht kregen we een doos. In alle dozen zaten dingen die we niet mochten zien. We moesten ze verzamelen door middel van posten.

Maandag 16 juli

479

De 3e dag was er weer geen wind en we moesten naar 3 posten toe waar we smokkelwaar moesten ophalen. Bij de eerste post moesten we een anker werpen, als laatste moesten we heel snel wrikken. Na het avondeten deden we allemaal een EHBO cursus met Martin waarbij iemand de achterkantvan een mes in zijn arm kreeg.

534

Vandaag begonnen we ochtendgymnastiek met een frisse duik. Na het ontbijt vonden we een kaart in een ‘Vans’ schoenendoos. De kaart wees naar een man met een zwart pak. Bij dezelfde man ontdekte we een dood schaap die onder een zwart doek lag. Van die man kregen we een kaart met punten waar we dozen op konden halen door opdrachten uit te voeren. In een van de dozen zat een brief die in het latijn stond geschreven. Ik had geluk want ik (Delia) kan het lezen. Verder hadden we nog een spel gedaan waar we witte T-shirts moesten dragen die we bij elkaar moesten gaan verkleuren door verf op onze handen te smeren en op elkaar te plakken. Later op de dag aten we pasta bolognese dat was erg lekker, toen waren we gaan slapen.

1746

We begonnen weer met ochtendgymnastiek. Weer ontbijt en weer op stap. We moesten langs een dealer, hij gaf ons een doos en de opdracht om meer dozen te verzamelen. We gingen eerst langs Jelmer en toen moesten we zo snel mogelijk naar de eerstvolgende brug en terug. Daarna gingen we naar Bastiaan, daar gingen we akerwerpen. Bastiaan mee naar Sem daar moesten we ervoor zorgen dat een wil bij de doos kwam (rollend). Dus we moesten een soort parcours maken. Daarna gingen we terug en gingen we zwemmen en chillen. Toen gingen we een spel spelen en daarna weer chillen, toen gingen we eten en weer slapen.

Dinsdag 17 juli

479

In de ochtend begonnen we met een boter kaas en eieren estafette. In de midag kwamen de godfathers langs en vroegen ons om een vlot te bouwen zodat ze snel van de politie konden vluchten. Dit vlot hebben wij gemaakt van 2 kano’s en wat drijvers, hij functioneerde goed. We eindigden met een mario kart zeil race waarbij we fysieke power-ups gebruikten om de andere boten te hinderen.

1746

We werden vanochtend wakker met het nummer “pina colada”, daarna gingen we knikken en knakken. We moesten toen “boter, kaas en eieren” gaan doen. We waren toen in 2 groepen verdeeld. Elk persoon van de groep moest naar het bord rennen om iets op het bord te tekenen. Daarna kwam de maffia.

Woensdag 18 juli

479

We begonnen de dag veel te vroeg met een nachtspel. Nadat we voor de 2ekeer werden wakker gemaakt gingen we knikken en knakken met ninja moves. In de middag gingen we met de sloep naar de stad, daar gingen we inkopen doen voor het avondeten dat we moesten klaarmaken. Wij moesten het tussendoortje maken de godfathers kwamen voor het eten langs en natuurlijk vonden ze het tussendoortje erg lekker.

534

We werden wakker gemaakt en moesten snel aankleden en gaan knikken en knakken. Toen we klaar waren gingen we naar de stad (Alphen) voor stadjesdag, toen we daar aankwamen gingen we een spel doen en op zoek naar de muntjes die we gisteravond hebben ingeleverd. Toen we die hadden gevonden gingen we naar het winkelcentrum, daar gingen we naar de jumbo en eten kopen voor het avondeten. Toen we klaar waren mochten we nog twee vijftig voor toko daar uitgeven. Daarna gingen we terug naar het kamp, daar gingen we het avondeten klaarmaken en na het eten gingen we chillen.

1746

We werden wakker gemaakt en we begonnen met knikken en knakken daarna weer een lekker ontbijt. Na het ontbijt gingen we de sloep in opweg naar Alphen a/d Rijn. We hadden die dag namelijk stadjes dag. We kwamen aan in Alphen a/d Rijn en we begonnen even met een spelletje dat we met tennisballen op doelwitten moesten gooien. Voor elk doel kreeg je dan een aantal punten. Daarna moesten we allemaal dozen gaan zoeken die waren verstopt in een park en in elke doos lagen een paar handelswaren van ons en wat fiches. Toen we alle dozen hadden gevonden gingen we even lunchen. Na de lunch liepen we naar een winkelcentrum om ingrediënten te halen voor ons avondeten. (Wij gingen tiramisu maken als dessert). We mochten toen ook wat lekkers voor onszelf kopen. Na het shoppen gingen we weer terug naar de kampplek en daar gingen we alles koken voor het avondeten. De Goth Fathers kwamen eten en die waren deels tevreden. Nadat de Goth Fathers weg waren, gingen we nog even chillen en daarna gingen we slapen.

Donderdag 19 juli

534

Vandaag was een leuke dag maar geen gewone dag, namelijk staftroeteldag, dat houdt in dat bootsen leiding worden en kwartieren bootsen worden en leidingtoeristen en leden bleven leden. Bij knikken en knakken deden we een spelletje dat was rond 9:30. Na het knikken en knakken gingen we ontbijten, na het ontbijt gingen we bootonderdelen zoeken voor het zeilen. Daarna gingen we een uur vrij zeilen op het meer, toen moesten we bij de leiding komen voor het spel. Dat spel was best leuk, we moesten namelijk zonder zeilen en riemen enzovoort wij hadden veel verloren toen we terug kwamen gingen we gewoon chillen en aten we krieltjes met doperwten en een rookworst. Na het eten gingen we weerwolven en pictionary spelen daarna gingen we naar bed.

1746

We hadden vandaag staftroeteldag. Dan worden de bootsen leiding, leiding werd toerist en kwartier werd boots. Nadat we wakker werden gemaakt gingen we knikken en knakken, we werden toen ook meteen in twee groepen verdeeld om daar zo mee te zeilen. Bij het knikken en knakken moesten we zelf “warming up” verzinnen en na het knikken en knakken gingen we ontbijt en lunch maken. Als spel deden Gijs en Simon iets met de doften, vlonders roer en riemen. ’s Middags gingen we zeilen voor 2 uur? Na het zeilen gingen we als spel terug naar het kampterrein zonder te wrikken, roer te gebruiken of roeien, we gebruikten toen de doften als riemen en de zeilen om vooruit te komen. Bij bootinspectie kregen we rood (1747). Bij het avondeten aten we erwten en krieltjes met rookworst.

1747

Ook vandaag begon de dag weer vroeg, maar het was geen gewone dag. De bootsen werden leiding, kwartieren werden boots, leden bleven leden en leiding werd toerist (dat heel staftroeteldag!). Bij knikken en knakken deden we weer eens een spelletje. Nog even ontbijten en toen kwamen we er achter dat er een hoop onderdelen uit onze boot miste, die moesten we in de vroege ochtend zoeken. Toen gingen we even vrij zeilen en toen … moesten we onderdelen gaan gebruiken om weer terug te komen maar we mochten geen roer, riemen of zeilen gebruiken. Dat was echt heel moeilijk maar toen bedachten we dat we de doften konden gebruiken, dat zag er echt heel grappig uit (:-p) toen eten en nog een spelletje spelen en het bedje in! P.S. vandaag zaten we bijna allemaal in een andere boot, slaap lekker! zzzzzzz

Vrijdag 20 juli

534

Vandaag was Kjel de stvdw. Kjel die was 2 dagen geleden terug gekomen en had dus veels te veel energie over en dat was te merken. Het knikken en knakken was heel erg intensief en bestond uit 5 verschillende spellen. toen het knikken en knakken voorbij was zijn we gaan ontbijten/lunchen. Daarna zijn we van spaghetti een brug gaan bouwen waar een fles op moest liggen van 1.5 liter. Dat was erg lastig aangezien spaghetti erg snel breekt. Het is ons uiteindelijk wel gelukt. Terwijl wij een brug aan het maken waren, was Kjel samen met Bastiaan de zamboni baan aan het klaar maken. Voor de rest van de middag zijn we daar mee bezig geweest om daar te spelen. In de avond zijn we nog even gaan instructie zeilen en dat was heel erg fijn omdat je met mensen zat die ongeveer even goed konden zeilen.

1746

We werden weer wakker gemaakt en we begonnen met knikken en knakken. Na het knikken en knakken gingen we ontbijten. Na het ontbijt moesten we een brug bouwen van een pak spaghetti en plakband. Op die brug moest een 1,5 liter fles (helemaal gevuld) kunnen liggen. Daar kregen we best lang de tijd voor. Alleen die van ons was best wel mislukt, dus dat was dan wel weer jammer… Daarna gingen we glijden op grondzeilen enzo waar allemaal zeep op lag. We deden een wedstrijdje wie het snelst de baan afging op een opblaaskrokodil. Nadat wij waren geweest werden we verhoord door militairen van het leger, daar werden onze handelswaren afgepakt… Daarna gingen we nog een beetje glijden op de grondzeilen en daarna gingen we nog even zwemmen. Daarna gingen we eten en daarna slapen.

Zaterdag 21 juli

534

We werden wakker en zijn leuk gaan hardlopen als knikken en knakken. Na het hardlopen zijn we de mafia tegen gekomen. Bij de mafiabazen konden we gokken. We moesten naar een bepaald punt gaan zeilen, daar een paar spelletjes doen en toen weer terug naar de kamplocatie. Je kon geld inzetten op jezelf en als je won dan kreeg je heel erg veel geld. Het was een hele spannende finish tussen Lucas met de 479 en Gijs met onze boot. Lucas heeft net aan gewonnen. Toen iedereen terug was op de kamplocatie gingen we opruimen. In begin waren we allemaal een beetje lui bezig maar toen maakte Gijs een challenge met Larissa, om binnen een half uur al onze slaapspullen in de leidingstent te hebben neergelegd. In totaal zijn we één uur bezig geweest, maar toen hadden we ook meteen onze tete plat gegooid en opgeruimd. En dat koste de meeste tijd, dus waarschijnlijk zaten we wel binnen het uur. In de avond hadden we de bonte avond. Er was een groot kampvuur en iedereen had een act voorbereid. Wij hadden als act ”The Waingunga got Talent!” Daarbij waren Donna, Abel en Gijs de jurie leden en Delia was de presentatrice. We hebben verschillende mensen uit het publiek gepakt en hebben hun laten dansen of laten zingen. We hebben bijvoorbeeld Jelmer op ‘I’m a Barbie girl’ laten zingen. Dat was heel erg grappig. Na de bonte avond moesten we gaan slapen.

1746

We werden weer wakker gemaakt en we gingen knikken en knakken. Na een ontbijt gingen we het ‘’grote eindspel doen’’. We moesten de sleper vinden op het Braassemermeer. Toen we daar kwamen moesten we bij de Goth Fathers kleine spelletjes doen. Bij de Amerikaan moesten we een 1,5 liter fles limonade zo snel opdrinken als we konden (met z’n 3en). Daarna moesten we naar de Mexicaan. Daar moesten we pinda’s uit een bak water happen (zonder handen) en die pinda’s pellen en opeten. Daarna gingen we naar de Chinees. Daar kregen we een gek soort brilletje op van 2 bekers en toen moesten we gaan rennen naar een plek waar houten paaltjes stonden. Daar moest je er eentje pakken en weer terug rennen. Als je alle paaltjes had, moesten ze allemaal weer terug. Na de Chinees gingen we naar de Rus. Daar moesten we met een reddingsvest aan naar een kokertje zwemmen en weer terug, dan was de volgende. Nadat je alle opdrachten had gedaan moesten we weer terug naar de kampplek. Op de kampplek moesten we alle spullen naar de leidingstent brengen, want we gingen de tenten naar beneden halen. Toen we daarmee klaar waren, gingen we eten. Na het eten moesten we ons klaarmaken voor de Bonte Avond. Wij gingen met onze boot 30 seconds doen. We moesten in 30 seconden woorden uitbeelden. Na de Bonte Avond gingen we slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven