Activiteiten

activiteiten: zeilen

Als zeeverkenners groep houden wij veel van onze activiteiten op en rond het water. Met onze lelievletten begeven wij ons al roeiend, wrikkend of zeilend in de wateren in en rond Leiden. Vanaf het moment dat het ijs uit de sloot is verdwenen zijn we op het water te vinden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van vaardigheden zoals zeilen en roeien. Vaak zijn wij op de dichtbij gelegen vlietlanden of de kagerplassen te vinden

 

Winterwerken

activiteiten: winterwerk

Het aanleren van nieuwe vaardigheden gaat niet zonder slag of stoot. Het gebeurt daarom vaak dat tegen de tijd dat de boten uit het water gaan er lichte schade is ontstaan. Deze schade wordt dan in de wintermaanden hersteld. Dit gebeurt door de boten, inclusief houtwerk, waar nodig te schuren en opnieuw te verven. In de winter wordt extra aandacht besteed aan de theorie van het zeilen. Dit voor het behalen van een officieel zeildiploma.

 

activiteiten: zeilen

Behalve de opkomsten op zaterdag vol actie en avontuur houden wij ook een aantal keer per jaar een kamp. De eerste week van de zomervakantie trekken wij er bijvoorbeeld op uit om nieuwe vaarwateren te ontdekken. Daarbij kamperen we op een nabijgelegen weiland, eiland of een ander geschikt stuk land. Vaak gebeurt dit naar aanleiding van een verzoek tot hulp (neem een kijkje in het fotoboek!).

Andere activiteiten

activiteiten: zeilenwedstrijden

Wij doen ook geregeld mee aan scouting zeilwedstrijden. (Regio wedstrijden, Kaagcup en af en toe ook de Landelijke zeilwedstrijden). Daar willen we nog wel eens een prijsje winnen!

 

Terug naar boven