Zomerkamp 2019

Zomerkamp 2019 (De foto’s staan onder de dagverslagen!)

Dit jaar was ons zomerkamp bij de kever. We begonnen het kamp met een hike naar de kaag. De VOC master Johan van Oldenbarnevelt heeft de kinderen in zijn gebied in ruil voor hulp met het veroveren van eilanden/gebieden van de indianen, cowboys en vikings. Ze hebben eerst de indianen veroverd, ze zijn bondgenoten geworden met de cowboys (later zijn ze bedrogen door de cowboys) en met hun geweldige strijdkreten tijdens de roeiwedstrijd hebben ze gewonnen van de vikings. Aan het einde kwam Rob kroks van Greenpeace (zie zomerkamp 2017) kwam langs en vertelde dat Johan van Oldenbarnevelt een eilandjesmelker is die brikettenbakkerijen en kerncentrales wil neerzetten. langs Het was een zeer geslaagd zomerkamp met veel leuke activiteiten. Hieronder staan de dagverslagen per dag.

Zaterdag 20 juli

We kwamen rond 10 uur op het clubhuis aan. Bij het opstellen werd Delia gepromoveerd tot kwartier. Toen vonden we een kaart met een route naar de Katwijkse zeeverkenners. We vertrokken rond 12 uur. Tussendoor ging het heel hard regenen en onweren. We gingen schuilen onder een brug, waar we van de brugwachter naar het toilet mochten. Toen we aankwamen bij de Katwijkse zeeverkenners vonden we een kaart met de route naar onze eindbestemming. Daarnaar toe kregen we een sleep van een man die de verkeerde bol opzette. Toen kwamen we aan rond 6 uur. We gingen de tenten gelijk opzetten, wat erg lang duurde. Rond 8 uur gingen we eten, we aten kip kerrie. Na het eten gingen we nog even chillen en toen gingen we slapen.

Zondag 21 juli

We stonden op om half 9 en begonnen met lekker knikken en knakken. Daarna gingen we lekker ontbijten en begonnen we aan de tentinspectie. Na de tentinspectie kregen we een kaart met een locatie daarop aangegeven. Deze kregen we van Johan van Oldenbarnevelt. Uiteindelijk leidde deze kaart ons naar de locatie van Jonk-o-loa en ti-ta-toe-ter, zij gaven ons de opdracht om tipi’s te bouwen en in de fik te steken zodat zij wisten waar wij zaten en om de goden blij te maken. Ze wilden weten waar we zaten zodat ze de volgende dag een wedstrijd konden houden om het eiland.

En Gijs had toko!

Maandag 22 juli

Vanochtend was het tijd om onszelf te wassen, volgens de leiding waren we te ruiken vanaf de andere kant van de kaag. Nadat we hadden ontbeten kwamen Jonk-o-loa en ti-ta-toe-ter weer langs. We hebben toen met hen boogschoten, we hebben zelfs een wedstrijd tegen hen gedaan waarbij we hebben gewonnen. Daarna gingen we vrij zeilen, met een lekker windje. Toen we terugkwamen gingen we andrijvie eten. Na drie weerwolven van wakkerdam rondjes gingen we naar bed. Een geslaagde dag dus.

Dinsdag 23 juli

De ochtend begon met een frisse duik. Na het ontbijt gingen we wedstrijdjes doen op de kaag, daar gingen we nogmaalszwemmen. Daarna gingen we weer terug naar het kampterrein toen hadden we rust en toen vertelde Johan van Oldenbarnevelt ons dat er cowboys kwamen en toen moesten we rodeorijden om de sambonibaan waarna we weer gingen zwemmen om de zeep weg te halen. Toen gingen we weer uit het water en gingen we avondeten. Toen gingen we naar bed en nog even praten enzo.

Woensdag 24 juli

We werden wakker en daarna gingen we zwemmen en dat was heel lekker want het was heel warm…. Daarna gingen we eten en toen we daar klaar mee waren gingen we zeilen en dat was heel leuk! Toen gingen we weer terug naar het kampterrein en toen gingen we avondeten en toen moesten we slapen maar midden in de nacht werden er twee mensen gedoopt en het was wel leuk maar wel echt goor want ik kreeg 2 eieren op m’n hoofd en het plakte helemaal en zo en het stonk echt heel erg! En ja dat was de dag dan.

Donderdag 25 juli

Vandaag opgestaan met zwemmen en na het ontbijt begonnen we met het kostenspel. Bij Teun mochten we gaan kaarten, bij Gijs mochten we geblinddoekt de boot aftuigen, bij Tinus moesten we zo snel mogelijk om de beurt naar een boei en weer terug, bij Lucas gingen we een onmogelijk spel doen waarbij we tonnen op moesten bouwen dit lukte voor geen meter dus waren we eerder weggegaan om te gaan zwemmen omdat het erg warm was. In de avond gingen we slootjespringen en abeel zat achteraf volledig onder de modder dus gingen we allemaal nog even zwemmen om van de modder af te komen

Joe Joe.

Vrijdag 26 juli

Na het opstaan namen we een heerlijke ochtendduik, lekker even afkoelen in die vroege hitte. Daarna hebben we ontbeten. Na het ontbijt gingen we de boten optuigen zodat we konden beginnen met het instructiezeilen. Het idee was om instructie te doen onderweg naar ’t Joppe. Dit ging alleen niet helemaal volgens plan aangezien er niet heel veel wind stond. Toen we op ’t Joppe aankwamen kregen we te horen dat we levend stratego gingen don. Uiteindelijk ging dit niet door want het was te warm. In plaats van leven stratego gingen we zwemmen. Nadat we hadden gezwommen gingen we terugzeilen. Toen we terugkwamen begonnen we met bootinspectie. Aan het einde van de dag gingen we slapen maar we werden wakker gemaakt omdat de cowboys een boot hadden gestolen. Nadat we deze hadden veroverd konden we echt gaan slapen 🙂

Zaterdag 27 juli

Zaterdag hadden we een drukke dag. Er stond opruimen in de planning en de eerste tent gingen we alvast inpakken. We konden wel lekker uitslapen en zijn de dag begonnen met een heerlijk zwem momentje. De stuurmannen van de wacht waren formidabel en hadden alles onder controle. Het opruimen verliep, door deze goede controle, voorspoedig en daardoor hielden we tijd over om de bonte avond acts goed voor te bereiden. Stuurman van de wacht Sem nam de leiding in handen over de bonte avond terwijl stuurman van de wacht Kjell zich samen met leiding Bastiaan ontfermde over de bonte avond act van de leiding. Door niet nader te specificeren redenen had leiding Thomas een andere taakstelling deze dag. Leiding Larissa sloot zich voor de gelegenheid aan bij de zwaar overwerkte kookstaf Pep. EHBO Guru Martin bleef de hele dag op stand-by voor het geval iemand een ingescheurde nagel, een hematoom of een afschaving aan de opperhuid had. Ergere verwondingen dan dat komen we gelukkig zelden tegen daar de zeer kundige en wijze leiding zich te allen tijde bewust is van gevaren en deze tijdig wegneemt wanneer nodig.

Als speciale verrassing hadden de stuurmannen van de wacht aan het eind van de middag een erg leuke rondleiding geregeld bij de boerin, Jennie. We konden kalfjes aaien, de jongste was pas 1 week. Ook kregen we uitleg over het bedrijf en wat er allemaal bij kwam kijken. Het was dus niet alleen leuk maar ook heel leerzaam!

Omdat het zaterdag was had de kookstaf een feestmaal voorbereid en speciaal voor de gelegenheid bundelde de oude kookstaf en de nieuwe kookstaf, die voor het eerst als kookstaf op zomerkamp mee was, de krachten om de kampfrituur aan te slingeren.

Lekkere frites, frikandellen, hamburgers en kaassoufflés vlogen als warme broodjes over de toonbank. Helaas was er een aantal kinderen die de behoefte om met het eten te spelen en te gooien niet konden bedwingen. Maar zo professioneel als stuurman van de wacht Kjell, leiding Bastiaan en kookstaf Pep waren hielden zij zich afzijdig en wisten de gemoederen tot bedaren te brengen. Wel was het natuurlijk voor bovengenoemde drie erg vervelend dat zij de rotzooi hebben moeten opruimen en de veroorzakers niet hun verantwoordelijkheid namen…

Na afloop was er korte tijd om even te wassen en andere kleding aan te doen want toen begon de bonte avond al! Iedere boot had een act voorbereid, net zoals de bootsen, de damestent en de leiding natuurlijk! Speciaal voor de gelegenheid was er een oud leidingslid, Remy, nog langsgekomen om de sfeer te proeven en te zien wat hij allemaal mist.

De ene act was nog beter dan de ander was de klap op de vuurpijl natuurlijk het Waingunga zomerkamplied 2019 van de leiding op de melodie van onze eigen Leidse Rubberen Robbie met ‘ze kunnen nou wel zeggen’. De avond werd uiteindelijk afgesloten met een spontane cha cha slide van bijna de gehele groep georganiseerd door Teun en Guusje.

Toen gingen we slapen en op naar alweer, helaas, de laatste dag.

Zondag 28 juli

Vandaag begonnen we de dag met lekker uitslapen om half 10 werd iedereen wakker gemaakt. We hebben als eerst alle spullen uit de tenten gehaald en ze platgegooid. Hierna zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt hebben we de laatste spullen in gepakt en zijn we vertrokken richting het clubhuis met de vletten. De leiding was nog bezig met de steiger weghalen dus wij gingen vast vooruit met de vletten. Het duurde ons echter te lang totdat de leiding ook vertrok dus we hebben een sleepje gevraagd aan een voorbijganger. Deze mensen gingen uiteindelijk de stad in dus we werden losgegooid. Toen deze mensen ons los gooiden vroegen we aan een boot vol met Chinese toeristen of ze ons konden slepen. We denken nog steeds dat ze ons niet begrepen maar ze namen ons wel mee. (Ze konden alleen echt niet varen en gingen alle kanten op) Op het laatste moment vlak voor het clubhuis werden we losgegooid en gingen we het laatste stuk hiken.

De aftermovie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven