Zomerkamp 2017

Zomerkamp 2017 (De foto’s staan onder de dagverslagen!)

Dit jaar was ons zomerkamp op het Nieuwe meer bij Amsterdam. We begonnen het kamp met een hike naar de kaag en vervolgens een lange sleep vanaf de kaag naar het Nieuwe meer. Het was een zeer geslaagd zomerkamp met veel leuke activiteiten Hieronder staan de dagverslagen per boot per dag.

Maandag

534

Vanochtend hebben we de Chipangers ontmoeten, ze waren “apart”. Toen we in de boten zaten klaar om te vertrekken naar het meer om stokken (speren) te zoeken kwam Oxl Idiaqu langs om te vertellen dat we dít korte verhaaltje zouden moeten schrijven. Toen we terug kwamen ontmoette we de baas van Greenpeace, die de vijand is van de Chipangers, waarna we ze samen een deal zagen sluiten!

1746

Babi en panpang kwamen langs bij het ontbijt, we moesten broodsushi maken. We moesten speren gaan zoeken van hun om walvissen te slaan. Toen kwam er een journalist. Die zij dat de Chipangers slecht waren, toch gingen we de speren zoeken. Na het zoeken van de speren kwam Greenpeace. Greenpeace werkt samen babi en panpang.

1747

De walvisjagers werken samen met Rob Kroks. Daarna moesten we totempalen maken om de walvissen naar de kant te lokken, wij maakten aan de ene kant de sprookjes boom en aan de andere kant een walvis, die goed gelukt is.

De walvisjagers houden veel van rijst (spreek uit als “lijst”) en de dag daarna bij de bootinspectie at de rijst in sommige bootjes. Groetjes 1747

Dinsdag

479

De walvisjagers kwamen langs op het einde van de lunch, ze hadden chocoladelijst (zo zeiden ze dat) bij zich. Na de lunch gingen wij onze totempaal laten zien, die we gister hadden gemaakt. Daar gingen ze een rituele dans omheen doen om de walvissen te lokken. Toen ze klaar waren met de dans gaven ze ons een nieuwe opdracht: We moesten speren maken om de walvissen te doden. We moesten de stokken die we gisteren hadden gevonden slijpen tot een speer. Toen we daarmee klaar waren moesten we eieren gaan zoeken (zeilend, met een kaart.) Die waren van de walvissen. Die moesten we weer terug meenemen omdat die veel geld waard zijn Dat was het zo’n beetje…

1746

Vannochten kwamen Babi en Panpang weer bij het ontbijt. Ze gooiden chocolade rijst (hagelslag) op ons. We moesten walviseieren (strandballen) zoeken. We hebben er maar 1 gevonden van de 8. Voor dat we moesten zoeken, moesten we onze pijlen slijpen met vijlen. Na de “Walvis” eieren jacht kwamen Babi en Panpang niet meer terug. We moesten van Oxl dit verhaal schrijven.

1747

We moesten vandaag walvisseneieren vinden en we gingen het hele meer af varen om ze te vinden, maar daarvoor moesten we speren maken om walvissen te steken. ‘s Avonds zijn we gaan varen in de regen. Groetjes 1747

Woensdag

479

’s Ochtends kwamen we Rob Kroks en Patrick langs, ze vroegen of we in de stad eten konden halen. We spraken af dat iedere boot een gang ging maken omdat ze vreetzakken waren en te lui waren moesten we een stuk van het avondeten maken. Eenmaal uit de winkel moesten we de gouden yeezees van rob crocodil zoeken in het vondelpark. Toen de gouden pattas gevonden waren gingen we terug naar het kampterrein, daar bereidde we hun maaltijd voor.

534

Vandaag ging elke boot een gerecht voor het avond eten maken. Om eten te halen gingen we met iedereen de stad in met de sloep. Daar kwamen we Rob en Patrick tegen en moesten we hun schoenen zoeken. Helaas vonden we maar 2 van de 4 dozen omdat er waarschijnlijk 2 zijn meegenomen door random mensen. Delia (Ik) heeft vandaag overigens veel blunders ondergaan waar zij waarschijnlijk Loempiavouwer van de dag wordt. Het avondeten was erg lekker, dat hebben de boten goed gemaakt.

1747

Vandaag zijn we naar de stad geweest met de sloep. We gingen toen door een sluis. Toen we in de stad aankwamen gingen we naar de Jumbo om avondeten te kopen en we hadden ook snoep ingeslagen. Daarna gingen we een spel doen, toen moesten we vier dingen vinden waarvan we er twee gevonden hadden. Dat was samen één paar gouden schonen. Toen hadden we een vier gangen diner en toen was het tijd om te gaan slapen. Groetjes 1747

Donderdag

534

We gingen tent inspectie klaarmaken daarna gingen we zeilen. De mannetjes werden boots. Avondeten afwassen en polsbandjes maken.

1746

Staftroeteldag hadden we vandaag. De bootsen werden leiding en de leiding werd toerist. De ‘leiding’ bemoeide niet (veel) met onze dag. De mannetjes konden kijken hoe het is om boots te zijn. Bij ons ging het heel goed. Bij het avond eten aten we iets met aardappels en een beetje rauwe prei en nog wat saus.

1747

’s Ochtends deden we knikken en knakken en daarna ontbijten en gechild. Toen gingen we kijken hoe zwaar het was om boots te zijn. Toen daarna gingen we bootinspectie doen en het ging heel goed. Toen in de avond gingen we armbanden maken, dat was heel zwaar omdat het heel laat was en iedereen was moe omdat het de avond daarvoor ook al laat geworden was. Groetjes 1747

Vrijdag

534

Oksel kwam langs vertellen dat er iets niet klopte (wat doet kroks bij chipangers?) In de avond gingen we heen en weer zeilen.

1746

Oxel liet zien dat Greenpeace en de Chipangers samen werkte ze hadden een boot gestolen (356). Wwe moesten onze boot terug halen. Ze hadden een spoor van briefjes van honderd achter gelaten. Greenpeace stak ook vuurwerk af.

Zaterdag

479

We werden wakker en moesten knikken en knakken gaan doen, dat werd georganiseerd door Abel. We moesten ook een soort ballet doen, wat er heel grappig uitzag. We gingen daarna naar het meer om te zeilen, het hijsen van de zeilen ging bij ons een paar keer fout. Toen we bij het meer aankwamen waren de andere mensen al aan het zwemmen. We gingen een zwem estafette doen, je kreeg een frisbee en een beker, de beker moest dus op de frisbee blijven, waarbij de 534 hadden gewonnen. In de avond hadden we bonte avond, er waren veel leuke acts. Toen de bonte avond over was gingen we slapen.

534

We begonnen de ochtend met knikken en knakken van Abel. Na een lekker ontbijtje hebben we de tenten naar beneden gehaald en hebben we alle bedden en spullen naar binnen gebracht. Waarna we met de boot zeilen naar de rand van het meer gingen om te zwemmen waar we ook een estafette hebben gedaan waarbij de 534 natuurlijk heeft gewonnen! ’s Avonds was de bonte avond als afsluiter, dat was erg leuk en gezellig. Nadat alles van de bonte avond was opgeruimd moesten we slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven