Zomerkamp 2019 dag 8

Zaterdag 27 juli

Zaterdag hadden we een drukke dag. Er stond opruimen in de planning en de eerste tent gingen we alvast inpakken. We konden wel lekker uitslapen en zijn de dag begonnen met een heerlijk zwem momentje. De stuurmannen van de wacht waren formidabel en hadden alles onder controle. Het opruimen verliep, door deze goede controle, voorspoedig en daardoor hielden we tijd over om de bonte avond acts goed voor te bereiden. Stuurman van de wacht Sem nam de leiding in handen over de bonte avond terwijl stuurman van de wacht Kjell zich samen met leiding Bastiaan ontfermde over de bonte avond act van de leiding. Door niet nader te specificeren redenen had leiding Thomas een andere taakstelling deze dag. Leiding Larissa sloot zich voor de gelegenheid aan bij de zwaar overwerkte kookstaf Pep. EHBO Guru Martin bleef de hele dag op stand-by voor het geval iemand een ingescheurde nagel, een hematoom of een afschaving aan de opperhuid had. Ergere verwondingen dan dat komen we gelukkig zelden tegen daar de zeer kundige en wijze leiding zich te allen tijde bewust is van gevaren en deze tijdig wegneemt wanneer nodig.

Als speciale verrassing hadden de stuurmannen van de wacht aan het eind van de middag een erg leuke rondleiding geregeld bij de boerin, Jennie. We konden kalfjes aaien, de jongste was pas 1 week. Ook kregen we uitleg over het bedrijf en wat er allemaal bij kwam kijken. Het was dus niet alleen leuk maar ook heel leerzaam!

Omdat het zaterdag was had de kookstaf een feestmaal voorbereid en speciaal voor de gelegenheid bundelde de oude kookstaf en de nieuwe kookstaf, die voor het eerst als kookstaf op zomerkamp mee was, de krachten om de kampfrituur aan te slingeren. 

Lekkere frites, frikandellen, hamburgers en kaassoufflés vlogen als warme broodjes over de toonbank. Helaas was er een aantal kinderen die de behoefte om met het eten te spelen en te gooien niet konden bedwingen. Maar zo professioneel als stuurman van de wacht Kjell, leiding Bastiaan en kookstaf Pep waren hielden zij zich afzijdig en wisten de gemoederen tot bedaren te brengen. Wel was het natuurlijk voor bovengenoemde drie erg vervelend dat zij de rotzooi hebben moeten opruimen en de veroorzakers niet hun verantwoordelijkheid namen…

Na afloop was er korte tijd om even te wassen en andere kleding aan te doen want toen begon de bonte avond al! Iedere boot had een act voorbereid, net zoals de bootsen, de damestent en de leiding natuurlijk! Speciaal voor de gelegenheid was er een oud leidingslid, Remy, nog langsgekomen om de sfeer te proeven en te zien wat hij allemaal mist.

De ene act was nog beter dan de ander was de klap op de vuurpijl natuurlijk het Waingunga zomerkamplied 2019 van de leiding op de melodie van onze eigen Leidse Rubberen Robbie met ‘ze kunnen nou wel zeggen’. De avond werd uiteindelijk afgesloten met een spontane cha cha slide van bijna de gehele groep georganiseerd door Teun en Guusje.

Toen gingen we slapen en op naar alweer, helaas, de laatste dag.

Beschermd gedeelte

Om de foto's en video's te kunnen bekijken moet je inloggen. Wil je de foto's en video's kunnen bekijken en heb je de inloggegevens niet of ben je ze vergeten? Stuur dan een mailtje naar Thomas@waingunga.nl of laat een berichtje achter via het contactformulier

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven