JuWaKa 2018

JuWaKa

Tijdens JuWaKa doen we samen met een aantal andere groepen uit de RA4 regio, we maken er een speciale afsluiter van het jaar van speciaal voor de Junior wacht of in ons geval de leden van 9 tot en met 12 jaar oud.

Voor meer informatie zie: http://www.ra4.nl/ vervolgens het kopje activiteiten.

Het JuWaKa zelf

Dit weekend was het gezamenlijke kamp voor Junioren uit onze scoutingregio, het JuWaKa. Dit jaar deden  we we natuurlijk weer mee, de junioren van Scouting 63 en Tjarda Sassenheim – Warmond waren ook van de partij, de opzet was dus iets kleiner dan andere jaren, maar daarom niet minder leuk voor de deelnemers.

Al vlug na de start van het kamp werden de junioren bezocht door twee heuse superhelden, Thor en Wonder Woman (die wel wat mannelijke trekjes had). Zij vroegen de junioren te helpen met het maken van een elixer, om de helden nog meer superkracht te geven. De ingrediënten voor het elixer zouden te vinden moeten zijn om en rond het Joppe. Meteen maakten de Junioren hun vletten zeilkaar en begonnen met zoeken.

Als eerste kwamen ze een post tegen waar een grote stapel pool-noodles klaar lag. De Junioren moesten laten zien dat ze het in zich hadden Superhelden te zijn met een spelletje pool-noodle meppen. Voor de ouders die het niet weten, een pool-noodle is een schuimrubberen staaf waarmee je iemand een flinke klap kunt verkopen zonder dat het echt pijn doet. De Junioren en hun leiding begonnen er flink op los te meppen, en hadden erg veel lol. Op andere posten konden de Junioren verschillende ingrediënten van het elixer verdienen.

Na het zeilen stond het avondeten klaar; na een lekker soepje werd de enige echte Tjarda-burger geïntroduceerd aan de andere groepen. Dat houdt in dat je uit verschillende ingrediënten je eigen hamburger mag bouwen, zolang je maar drie soorten groente gebruikt.

Na het eten was het tijd om het elixer te maken, maar om dat te kunnen doen moesten de ingrediënten eerst naar de juiste plaats gebracht worden. In het donker moesten de Junioren hun ingrediënten smokkelen door een gebied dat in de gaten gehouden werd door superschurken Unlucky Luc en Nietzo Mega Maurtits, die ook graag dat elixer wilden hebben. Na een bange tocht door het duister, en een overwinning op de schurken werd het elixer gebrouwen en hadden de Junioren wel een paar marshmallows en warme chocolademelk om een fijn kampvuur verdiend. Maar terwijl de Junioren feestvierden pikten de schurken het elixer en vluchtten ermee weg…

De volgende dag was het tijd voor wat spelletjes, bussietrap, omgekeerd verstoppen en op veler verzoek pool-noodle meppen. Toen de Junioren vervolgens nog een stukje wilden gaan zeilen vonden ze de pan met het elixer. Snel werd Thor ingeschakeld om het op te halen, en nadat alle Junioren een slokje van het brouwsel hadden geproefd, sloeg Thor de hele pan met groene drab achterover. Thor bedankte de Junioren voor hun hulp, en vertrok weer vlug.

Het Juwaka werd afgesloten met nog één spelletje pool-noodle meppen… om het af te leren.

De aftermovie!

De fotos!

Beschermd gedeelte

Om de foto's en video's te kunnen bekijken moet je inloggen. Wil je de foto's en video's kunnen bekijken en heb je de inloggegevens niet of ben je ze vergeten? Stuur dan een mailtje naar Thomas@waingunga.nl of laat een berichtje achter via het contactformulier

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven