Juwaka 2021

Juwaka

Tijdens JuWaKa doen we samen met een aantal andere groepen uit de RA4 regio, we maken er een speciale afsluiter van het jaar van speciaal voor de Junior wacht of in ons geval de leden van 10 tot en met 12 jaar oud.

Voor meer informatie zie: https://www.ra4.nl/activiteiten/juwaka/

Het Juwaka zelf

Afgelopen zaterdag en zondag vond op Koudenhoorn (Warmond) het jaarlijkse Junioren Waterkamp (JuWaKa) plaats. Het JuWaKa is een kamp waaraan Junioren (10 t/m 12 jaar) uit de hele regio deelnemen. Dit jaar waren ruim 60 Junioren uit Noordwijk, Hillegom, Leiden, Leimuiden en Sassenheim – Warmond.

Net nadat de kampleider het JuWaKa officieel geopend had, liep er ineens een boer het terrein op. Gerben de boer komt aan met agent Swarts. Er is een probleem. Alles wordt gestolen koeien, schapen boten en bootonderdelen door de nozems. Tijdens het postenspel komen ze de nozems tegen met de boot van de boer, de kinderen mogen geen actie ondernemen alleen voorbijvaren. Kinderen worden eerst heel de kaag rondgestuurd en uiteindelijk liggen de nozems ergens bij het strandje. In de avond gaan ze weer opzoek naar de nozems en moeten ze de onderdelen smokkelen (boot/thema gerichte onderdelen: boutjes, moertjes, hoefijzers). De spullen zitten in tonnen, grabbelen en wegrennen. De gesmokkelde spullen worden dan ingeleverd bij de boer, hij gaat dan in de nacht z’n boot fixen. Zondagochtend komen de agenten en de boer langs om de nozems te pakken. Dit doen ze admiraalzeilend de boer en agenten varen mee. Agenten varen vooruit en de kinderen mogen vervolgens de straf uitdelen. Met een zwarte poolnoodle de nozems slaan (1 voor 1) lunchen bij nozems.

De fotos!

Beschermd gedeelte

Om de foto's en video's te kunnen bekijken moet je inloggen. Wil je de foto's en video's kunnen bekijken en heb je de inloggegevens niet of ben je ze vergeten? Stuur dan een mailtje naar Thomas@waingunga.nl of laat een berichtje achter via het contactformulier

Dit vind je misschien ook leuk...

Terug naar boven